Wat houdt een Mindfulness training in?

Voordat er gestart wordt met de training, wordt er in het eerste consult informatie gegeven over wat de mindfulness training precies inhoudt en is er ruimte voor je vragen. Daarnaast worden je achtergronden, eventuele klachten en reden van aanmelding voor de training besproken. Samen wordt bekeken of de training geschikt voor je is en of dit het juiste moment is om te starten.

Traditioneel duurt een mindfulness training acht weken: in iedere week één sessie. Tijdens deze sessies krijg je meer inzicht in jezelf en leer je om op een andere manier om te gaan met stress, pijn en spanningen. Dit zijn belangrijke veroorzakers van vermoeidheid, somberheid en neerslachtigheid. Het doel van de mindfulness training is om met mildheid en verhoogde aandacht in het leven te kunnen staan.

You can’t stop the waves from coming, but you can learn how to surf.

En dat is wat je deze acht weken gaat leren: je krijgt surfles om je te leren niet kopje onder te gaan, maar over de golven van de emoties te surfen.

Mindfulness maakt je bewust van de onrust die je ervaart in je werk of privéleven. Het maakt je bewust van de ‘last’ die je dagelijks met je meedraagt. Door deze bewustwording kan je opnieuw keuzes maken over hoe je met deze ‘last’ om wil gaan. Je bereikt dit inzicht door diverse mindfulness oefeningen praktisch toe te passen en onderdeel te maken van je leven. Hierdoor neemt het bewustzijn toe over hoe je je leven nu leidt. Door eenvoudige meditatie- en yoga-oefeningen leer je met aandacht kijken naar hoe je nu leeft. Je leert wat je automatische piloot doet en waarom dat zo is. Dit geeft je nieuwe inzichten, waarmee je bewuste keuzes kunt maken over je leefwijze, nu en in de toekomst.

Aan het einde van iedere training krijg je een hand-out met een samenvatting en uitleg over de oefeningen. Je wordt ook gevraagd om in de tussenliggende tijd dagelijks thuis te oefenen.

VORIGE | VOLGENDE